Gamle MozMoz är ett vandrande arkiv, en historiebok på två ben.

Män som Moz kan berätta sagor och sägner men håller också reda på vad som egentligen hänt många generationer tillbaka.
Han bevarar folkets traditioner. När Fantomen ibland stöter på händelser som har förankring i det förflutna, så söker han svaren i krönikorna.
Det är inte alltid att de berättar allt och då är det bra att fråga gamle Moz, han vet ju det mesta.

Allt det Moz berättar är inte sant, en sann historieberättare vet att underhålla sin publik med en riktig skröna ibland också…
Överste WorubuSom överste i Djungelpatrullen är Worubus uppgifter många och vitt skilda.
Det går inte bara ut på att hämta och lämna meddelanden från den okände överbefälhavaren (Fantomen) i det mystiska kassaskåp som står i ett låst, för övrigt tomt rum i högkvarteret.
Han får också ta emot nattliga telefonsamtal från överbefälhavaren, samt ett och annat besök.

Djungelpatrullen är en elitstyrka som varje år sållar fram tio rekryter ur en grupp på tusentals sökande.
Patrullmännen är experter på överlevnad i alla tänkbara miljöer och välutbildade i strid med eller utan vapen.
Trots att Djungelpatrullen är en modern och välutrustad styrka förlitar den sig först och främst på patrullmännens styrka och duglighet. 'En patrullman mot tio banditer är ingen rättvis kamp - för banditerna', brukar man säga.
Patrullmännen förväntas kunna ge sig ut i Bengalis mest otillgängliga trakter och gripa brottslingar utan att kunna förvänta sig någon assistans.
Morbror DaveDave Palmer, eller David som också kallats, har ett förflutet såväl inom det militära som hos polisen.
I den amerikanska armén hade han graden major och arbetade inom underrättelsetjänsten.
Efter kriget blev Dave polis och jobbade i slutet av sin karriär som polischef.

I dag är han pensionerad och bor tillsammans med sin syster, Dianas mor.
LilyDen något trångsynta änkan Lily Palmer hade väldigt svårt att acceptera Fantomen och hans vanor.
Hans mask och dräkt var nog för att göra henne stel av motvilja, och Devil gjorde henne ganska skärrad - för att inte tala om vad hon tyckte om att Fantomen sov på golvet.
Till slut gick hon med på giftermålet, med stor sorg i sitt kälkborgerliga hjärta.
Hon hade under årtionden förgäves försökt gifta bort Diana med diverse prinsar, maharadjor och miljonärer, och nu skulle dottern gifta sig med ett 'djungelspöke'!
Nå, det uppbåd av kändisar och diverse dignitärer som kom till bröllopet lugnade Mrs. Palmer något, och nu verkar hon ha accepterat sin svärson.
LuagaLäkaren Lamanda Luaga av Llongo blev den f.d. kolonin Bengalis första demokratiskt valda president - med Fantomens hjälp. Utan den hjälpen hade han troligen gått till historien som Bengalis första mördade president.
Hans motståndare General Bababu är nämligen av samma skrot och korn som andra diktatorer - män som är vana att konkurrera om makten genom att eliminera konkurrenterna.

Förhållandet emellan Fantomen och Luaga surnade något under den omtumlande Lubanga-epoken, men nu är de vänner igen. Den gode Lamanda är numera även innehavare av Nobels Fredspris.
Doktor Luaga var länge ogift, men trots detta har en son vid namn Lon Luaga förekommit i serien liksom en bror vid namn Morra. Numera är presidenten lyckligt gift med miss Tagama, som bland annat fungerade som lärarinna åt Rex och Tom-Tom.