General BababuGeneral Bababu var arméchef i Bengali då landet vann självständighet i början av sextiotalet, men det kunde har inte nöja sig med, han ville också bli president.

När den västerländskt utbildade läkaren Lamanda Luaga i stället valdes till president försökte han ta makten med våld, vilket ledde till ett uppslitande inbördeskrig i Bengali. Men hans 200.000 soldater förmådde intet mot Fantomen, som först ingrep för att rädda ett läkarteam där både Luaga och Fantomens fästmö Diana Palmer var medlemmar.
Fantomen blev allt djupare inblandad, och det hela slutade med ett envig i dödskallegrottan, där Luaga besegrade Bababu med alla stamhövdingarna och Fantomen som vittnen. Men Bababu gav inte upp ens efter det. Under de följande åren har han med jämna mellanrum försökt sig på diverse komplotter mot Luaga, Bengali och Fantomen.

Ännu så länge har ingen av dem lyckats, och på sistone verkar det som om han har tappat sugen. Det kan också vara så att hans medkonspiratörer och finansiärer i de angränsande diktaturstaterna har tröttnat på hans uppenbara inkompetens. Fast den största anledningen till Bababus frånvaro är nog att han är för dum för att vara en värdig fiende åt Fantomen...
VråkUnder gångna århundraden var deras specialitet att plundra när katastrofer av olika slag berett vägen för dem.
Genom tiderna har de utvecklat sina metoder, men inte sin moral.
Fantomen har stött på dem ett flertal gånger, och det är inte otroligt att det blir flera konfrontationer dem emellan.
Kigali Lubanga1994 vändes Fantomen värld upp och ned när hans gamle vän Luaga förlorade presidentvalet.

Dessa händelser tog sin början i äventyret 'Val i Bengali del 1 - Utmanaren', FA 4/94.
Den nye presidenten, Kigali Lubanga, hade besegrat honom med olagliga metoder från våld och hotelser till direkt valfusk. Lubanga var en känd och framgångsrik affärsman, men få visste att han också var en häxmästare som utnyttjade övernaturliga krafter och paranormal förmåga för att vinna sina segrar.
Lubangas onda dåd var nära att bryta vänskapen mellan Fantomen och många av hans vänner inlusive Lamanda Luaga, och under en period var det bara Bandarerna som stod trofast vid hans sida.
Men med hjälp av en del nya allierade lyckades Fantomen och Luaga till sist bli vänner igen och besegra Lubanga.
Bland dessa fanns en gammal fiende - Sarah Cartwright, som en gång tillhört grannlandet Rhodias underrättelsetjänst - och hennes far, slumläkaren i Bengete.

Men Lubanga är en seg herre som har gjort flera försök att ta sig tillbaka till makten, eller åtminstone hämnas på den särskilda vålnad som hans häxkonster inte tycks bita på.

Svarta NejlikanMannen med 1000 ansikten, en mästare på att frita brottslingar ur världens alla fängelser.

Denna diaboliskt sluge superskurk med en förkärlek för att samarbeta med kvinnor har korsat Fantomens vägar två gånger hittills. Den första gången i ”Skyddsängeln” FA 18/98 lyckades han lura Fantomen.
I ”Djungelrallyt” FA 23/01 klädde han ut sig till Fantomen för att kunna föra ut sin klient ur landet, en skymf mot dräkten och allt Fantomen står för.

Allas vår Vandrande Vålnad tvingades ta till all sin list för att överlista Nejlikan och hans hantlangare. Nejlikan avtjänar nu ett långt fängelsestraff, betyder det att det är sista gången vi sett denna flyktexpert…?
Dessa sällsynt otäcka piraters framfart blev upphovet till Fantomen-ätten, och det har knappast gått ett år sedan det ödesdigra1536 då det inte har kommit till konfrontation mellan Singh och Fantomen.

SinghDen förste Fantomen svor en helig ed att alltid bekämpa sjöröveri, grymhet och orättvisor, och nog var Singh grymma - ryktet säger att deras blodtörst var så stor att deras skepp hade ständigt följe av hajflockar - men det dröjde till 1664 innan Fantomen fick ett effektivt vapen mot Singh-piraterna.
Då skapades Djungelpatrullen, och snart tvingades piraterna bort från det rika bytet i Bengali.
Sedan dess har piraterna svurit att hämnas på Fantomen, att krossa Djungelpatrullen och återta sin maktställning.
Gång på gång har man skickat ut mordpatruller, lagt diaboliska dödsfällor och skapat sinnrika komplotter för att döda honom Några har lyckats (den 14:e Fantomen stupade för en kula från en Singh-pirat år 1831, och hans efterföljare var mycket nära att få sätta livet till i en strid mot Kulai Singh och hans svarta panter), men piraterna har aldrig kunnat njuta av sin framgång.
Den vandrande vålnaden har alltid kommit tillbaka! Tyvärr har Singh också gjort det - mer än en Fantom har förgäves hoppats att ligan förintats en gång för alla.

Singh-dynastin är ett utvidgat 'familjeföretag', eller en 'klan' där ledarskapet går i arv inom familjen - en intressant paralell med Fantomen-ätten. Under århundradena har Singh utvecklats till en osynlig men mäktig kraft som verkar inom alla aspekter av den organiserade brottsligheten, inte sällan genom mellanhänder som tong-sällskap, triader och terroristligor.