Senaste nytt!

Ulf "Gammelredax" Granberg signerar boken. Lördag den 25:e och söndag den 26:e kl. 15:00 bägge dagar i monter A01:29

Fantomenbok

Fantomen - från lila vålnad till blågul hjälte

Jubileumsboken "Fantomen - från lila vålnad till blågul hjälte" får premiär på bokmässan den 24:e september.
Du hittar den i monter A01:29

Fantomenseminarium

Missa inte seminariet "Från amerikansk purpur till blågult helylle" den 26:e september kl 13:00-13:45 i sal G4 (andra våningen).
Ulf Granberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Fantomen sedan 1970-talet, gör en historisk tillbakablick där vi får följa hur både karaktären och produktionen blivit mer och mer svensk.
I anslutning till seminariet visas också en rad intressanta originalteckningar. Moderator: Johanna Koljonen, kulturjournalist.
Seminariet ingår i entrébiljetten.

Mer om jubilemsboken

Tankar om Fantomen

Här har kända och inte fullt så kända svenskar fått skriva om sina tankar om Fantomen.
I den delen har hittar du barndomsminnen, anekdoter, hyllningar, kritik och analyser från namn som Fredrik Reinfeldt, Lasse Åberg, Ernst Billgren och Jonas Gardell bland många, många andra.

Här presenteras också nytolkningar i form av bilder, målningar och skisser av till exempel Tomas von Brömssen och serieskaparen Ola Skogäng, för att nämna några.

Konstnärinnan Mia Mäkilä har gjort vad som kanske är den intressantaste bilden: En bild på hur Fantomens ansikte bör se ut för att betraktaren skall dö en fasansfull död. Se den på egen risk…

 Människorna bakom masken

Med andra ord här får du läsa texter skrivna av dem som på ett eller annat sätt gett liv åt mannen som inte kan dö. Personer som jobbat med serien eller tidningen.

Här hittar du artiklar från till exempel Paul Ryan, Hasse Lindahl, Claes Reimerthi, Kari Leppänen, Felmang, Janne Lundström, Lennart Hartler och många, många andra.

Här kommer du hitta en hel del ej tidigare publicerade bilder från dessa artister.

ExempelsidorFantomologer Talar

Här finner du artiklar som belyser ämnet Fantomen ur alla möjliga vinklar. Det kommer att handla om såväl aspekter ur serien och dess värld som personer och händelser bakom kulisserna.

Exempel på ämnen ur denna avdelning är:
  •     Fantomens färger
  •     Hur och när har Fantomen gestaltats på film
  •     Viktiga händelser kring seriefiguren Fantomen, en tidslinje
  •     Hur har Fantomen påverkat svenska konstnärer?
  •     Dragos – varför har Fantomen kallats det?
  •     Kvinnliga Fantomer, vilka kvinnor har iklätt sig mask och huva?


Artiklarna har till allra största delen skrivits av medlemmar ur Scandinavian Chapter.

Omslag

Omslaget är målat av en av senare års allra mest populära Fantomenartister, Sal Velluto.

Efter mässan kommer boken att kunna köpas via denna hemsida: www.gml.se och i välsorterade bokaffärer.Observera att vare sig tidningen Fantomen eller förlaget Egmont har något att göra med denna publikation. Vi är bara glada över att kunna presentera nyheten här på fantomen.com för alla Fantomenfans

Fantomenfränder

När det drar ihop sig till en sådan Fantomenfest på årets bokmässa innebär det naturligtvis att många Fatomenfans och Fantomenkännare kommer att vara på plats i Göteborg. I Serieakademins och Seriefrämjandets monter A01:29 kan du i dagarna tre träffa medlemmar ur Scandinavian Chapter, Fantomenklubben för vuxna. Ett gyllene tillfälle om du också vill bli medlem i klubben eller har en Fantomenfråga som du grunnat länge över. Ta chansen och pricka in ett besök där!