Den 1:e Fantomens far


Levnadsår:
ca 1478-1536
Fru: engelskan Mary Walker
Barn: sonen Chris
Vänner: Columbus, indianen Caribo
Kännetecken: inga kända

Viktiga händelser: Christopher var den som upptäckte den klippa som nu kallas Walkers Klippa. Den omnämns för första gången i äventyret ”Historien om Walkers Klippa”. Christopher uppges även vara den förste vita mannen i Amerika, och påstås även ha avlossat det första skottet i denna kontinent.

Historia: Som ung pojke sökte Christopher Walker plats som skeppspojke hos Columbus, och seglade med denne till Amerika. Han blev vän med indianen Caribo, och tillsammans seglade de till norra Amerika, där de utforskade den klippa som Caribo sedan döpt till Walkers Klippa. År 1536 seglade han sin sista resa, tillsammans med sin son och Caribo. Skeppet överfölls av Singh-pirater, och Christopher dödades. Sedan föddes Fantomenlegenden med hans son Kit, som ville hämnas sin fars död.

Kända äventyr:

Historien om Walkers Klippa utspelat 1492-1506 - Publicerat i FA 11/70, KRÖ 1 (1/93)
I äventyret beskrivs Christopher Walkers liv sedan han mönstrade på hos Columbus. I Amerika blir Christopher vän med indianen Caribo, och tillsammans reser de till norra Amerika i jakt på ”Den Gyllene Staden”. De möter flertalet indianer innan de når en flat klippa. De klättrar upp för klippan, som Caribo döper till Walkers Klippa. Några år senare är Christopher gift med Mary och har en son, Kit. Han är kapten på ett skepp som gör sin sista seglats år 1536. De överfalls av pirater, och Christopher dör. Hans son överlever, och blir den förste att svära Fantomen-Eden.